Den senaste tiden har det pratats mycket om skolmaten. Att en viss procent ska vara ekologisk. Det verkar vara svårt att få ihop det närproducerade och ekologiska – för skolorna. Antingen vill de välja närproducerat eller ekologiskt. Varför är det så? Är en av frågorna vi kan ställa till Eko-bonden Johnny när vi träffas på Omställningsdagen i Nedregården – Torsdagen den 19 maj – från 14 – 18. VI har sådan tur att vi råkar hamnat ”mitt i smeten” – rättare sagt mitt i det som Både är Närproducerat och Ekologiskt. Både vår havre, solrosor, korn och grönsaker är ekologiska – och Närproducerade. Tack vare att Jonny jobbar på som han gör – trots tuffa förutsättningar. För övrigt växer här nässlor nu i Nedregården. Å vi har börjat med Tisdags – soppan; nässlor – för små plånböcker… Allt är gratis!!! Ponnypromenaden för småbarn fortsätter på fredagar FM och på Tisdagar EM är det Kultur med Djur för skolbarn/unga.

jorden

Jonny har kört kultivatorn i åkern. Han har myllrat ner lite eko-höns-gödsel upptill.

nesslor

Nu växer nässlorna som bara den i Nedregården. Nässelsoppa piggar upp!

ponnypromenaden

Ponnypromenad är det på fredagar mellan kl. 9.30 och 11.30 för småttingar.

bonden

Så här fint väder var det förra året på vår Omställningsdag. Jonny- ekobonden höll föredrag om eko-odling i åkern.

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org