Begreppet Grön Omsorg började inom jordbrukssektorn och innebär att människor med fysiska eller psykisk funktionsvariationer eller sociala begränsningar får aktiviteter inom den gröna näringen.
Det kan göras på många olika sätt.

– Fysisk aktivitet på recept (FaR) kan innebära att en läkare tipsar dig om att komma till oss och till exempel promenera med oss och hästarna i vackra Nedregården.

– Socialförvaltningens socialpsykiatri och vuxenenheten kan bevilja dig som har ett beslut om sysselsättning att komma till oss under en längre period.
Även arbetsförmedlingen – ibland i samverkan med Försäkringskassan – kan bevilja arbetsrehabilitering eller arbetsträning i det gröna, hos oss.

Vår målgrupp är alla – både unga och gamla. Vi tar emot människor som av olika anledningar har hamnat utanför arbetsmarknaden eller skolan. Med hälsan i fokus erbjuder vi arbets- och samhällsintegrering till den offentliga sektorn såsom socialförvaltning, försäkringskassa och arbetsförmedling. Syftet för oss är att bli fler och skapa ett grönt socialt forum samt arbetstillfällen genom så kallat naturnära socialt företagande.

Är du nyfiken och vill prova på några timmar så kan vi alltid göra ett avtal med din omsorgspart. 

Vår verksamhet skiljer sig från annan Grön Omsorg på exempelvis bondgård, då vi inte är privatägda utan en ideell förening och därför medlemsstyrd.


Känns detta intressant?
Skicka mail till hanna@vaxtkraft.org för kontakt.