Växtkraft har en liten hästverksamhet av stort värde – kan man säga. Det är två shetlandsponnyer med i verksamheten, samt en stor häst. Hästarna hjälper till i odlingarna, köra vagn och bär barn. De deltar också i terapipromenad. Nu i vinter finns personal och ponnies på gårdstunet, två gånger i veckan. Det är onsdag EM (13.00-15) och fredagar mellan 9.30-11.30. Varannan fredag har vi vanligt ponnypromenad och varannan fredag är Öppna förskolan här. Då erbjuder vi en kulturpromenad för föräldrarna då barnen kan få åka Kul-tur samtidigt, med häst och vagn. Ibland erbjuder vi även ponnyridning på biljetten.

Det går bra att boka 15-min-turer dessa dagar på tel: 0704349808. Det kostar 50 kr kvarten per barn med ridning eller liten kärra.

Är ni en grupp av föräldrar och barn som tillsammans väger under 180 kilo kan ni boka KUL-tur i den stora vagnen för 200 kr under 30 minuter. Annars kan ni slå er ner i vår trädgård och lyssna på fågelkvitter och hönskackel – eller hoppa käpphästbana. Ta gärna med egen fika. Vi har också gårdsförsäljning av växter och hantverk.

Onsdag EM 13.00-15.00 och

Fredag FM  9.30 – 11.30.

Lördagar 8-12 kan medlemmar komma och hjälpa till. 

Start vid Stenhuset, Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7.

Du kan även boka enskilda stunder med hästarna – obs minst en timme. Du hyr en personal och en ponny för 300 kr/timme. 2 timmar kostar 500 kr. Går även bra för mindre grupp.

För medlemmar erbjuder vi kalas med en ponny och en personal i 2,5 tim. Då får ni tillgång till vår lokal. 

Vuxna medlemmar och de praktikanter som kommer från AF och kommunen får  lära sig sköta, rida och köra (jobba med naturvård och odlingsarbete med häst). Privatpersoner kan boka in ponnypromenad på övriga tider och medlemmar kan delta i kurser som leder till delaktighet. Vi har kamratcirklar i hästskötsel och tömkörning bl.a. Öppna Förskolan och andra grupper kan boka aktiviteter på beställning, som t.ex ponnyridning eller körning med barn till åkern. Det går också att få ha med Levita på kalas vid hönshuset, för medlemmar.

Ponnisarna är vana att bli skötta av små barn.  

Levita och Hia kan drar kärra och låta sig ridas i sakta mak.

Stora Ramona kan även vuxna rida på. Vi har även körkurser för medlemmar och kunder. 

 
                

 

AKTUELLT:
DAGLÄGER för enskilda och grupper   Boka genom att ringa eller sms:a 0704-349808

”Ponnypromenad i Växtriket” 
15 minuter, 50 kr, Träslöv. Vi träffas vid Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7. Onsdag EM och Fredagar kl. 9.30 – 11.30, Lördagar 10-14. Ring och boka eller smsa om annan tid är bättre; 0705928878

”Lär känna hästen” är en träff på allt från 1 – flera timmar  i Träslöv, Varberg. Träffen är  för dig – gammal eller ung – som vill prova på att sköta, leda och rida. Du lär känna Levita, Saga och Igor. Personal berättar om hästenarnas beteende, behov och användningsområden.

”Tömkörning” 4 ggr

Hästen som Hälsokraft : En kurs för dig som vill komma i balans genom hästens omsorg, 4 träffar.

Medlemmar – som har gått kurs och är kunniga att själva rida och sköta ponnierna kontinuerligt (boka speciella dagar under terminen)  till självkostnadspris. Då ingår mockning och vattning, skötsel mm.

Träffarna arrangeras i samverkan med Studiefrämjandet
Boka tid med oss på 0705928878  lotta@vaxtkraft.org