Bättre sent än aldrig… Äntligen har bonden plöjt. Därför tänkte vi att Medlemmar som är intresserade av att odla, kan komma nu på Måndag kl. 13.30 för en första träff i åkern. Vi tar ett första spadtag och en första planering. Väl mött!!! Lotta
Vi satsar framförallt på grödor som inte kräver så mycket vatten. Vi har ingen vattentapp i åkern nämligen. Det är potatis, solrosor och jordärtskockor framförallt.    Den som vill kan få en egen täppa i mån av plats. All gröda ska vara ekologisk. Bonden som vi lånar åkern av får ibland kontroller från KRAV. Så det är A och O. 
Foto Marina

Hönorna ger och hönorna får tillbaka. Vi tänker på hur de ska klara sig till vintern när vi odlar solrosor. Solrosfrön innehåller nämligen mycket fett. 

 Hönorna får grönt gräs av oss varje dag. Det ger bättre ägg sägs det. Alltså mår de bra av att picka i sig lite maskar, insekter och gröna strån. Därför tar vi alltid med en stor påse gräs till dem varje dag. I gengäld får vi deras gödsel tillbaka. Gödseln gör att det växer bättre i odlingarna.  Solrosen kräver inte mycket vatten. De bugar sig mot solen när de är fullvuxna. Ett solrosfrö ger hundra tillbaka. En fantastisk växt som ger nyttigt fett till fåglar, gnagare och människor.