Växtkraft har en liten hästverksamhet av stort värde – kan man säga. Det är tre hästar med i verksamheten. Hästarna hjälper till i odlingarna, köra vagn och bär barn och vuxna. De deltar också i terapipromenad. På onsdag em och fredag fm samlas vi på vårt gårdstun. Då kommer en del föräldrar och barn bl.a. för att träffas eller rida/åka häst och vagn. Alla är välkomna att ta med egen fika där. Du kan även slå dig ner i vår trädgård och lyssna på fågelkvitter och hönskackel – närhelst du vill. 

Onsdag EM (13.30-16.30) och

Fredag FM Kul-Tur för barn från 9.30 – 11.30.

Start vid Stenhuset, Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7.

För aktiviteter på Lördagar kl. 9-12 kan du boka enskilda stunder med hästarna – obs minst en timme. Du hyr en personal och en häst för 300 kr/timme. 2 timmar kostar 500 kr. Går även bra för mindre grupp.

Vuxna medlemmar och de praktikanter som kommer från AF och kommunen får  lära sig sköta, rida och köra (jobba med naturvård och odlingsarbete med häst). Privatpersoner kan boka in ponnypromenad på övriga tider och medlemmar kan delta i kurser som leder till delaktighet. Vi har kamratcirklar i hästskötsel och tömkörning bl.a. Öppna Förskolan och andra grupper kan boka aktiviteter på beställning, som t.ex ponnyridning eller körning med barn till åkern. Det går också att få ha med Levita på kalas vid hönshuset.

SANYO DIGITAL CAMERA
Föreningar och Öppna förskolan eller dagis kan boka körningar till åkern för barn.
weblevitasenyaelvinborstar 

Hästar är balsam för själen. Det märks på alla de barn som har skött Levita, Ronia och Ramona.

 jagoramona
Ramona är en nordsvensk. Våra lugna och
 jättesnälla hästar älskar att bli ompysslade.
 jagoveraiakern1

Hästarna hjälper till att harva i åkern

Du får rida i en underbar natur!webidafjodorhalvbild

Här ser ni Ida på Fjodor – den häst som startade Växtkraft – Fjodors Friends.

 

Ponnypromenad är det under sommarhalvåret – på Onsdag EM och Fredag FM Start vid stenhuset. Du kan man boka med Lotta. SMsa 0704-349808

Det går i barnets bekvämaste takt…

AKTUELLT:
DAGLÄGER för enskilda och grupper   Boka genom att ringa eller sms:a 0704-349808

”Ponnypromenad i Växtriket” för vuxen och barn
15 minuter, 50 kr, Träslöv. Vi träffas vid Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7. Onsdag EM och Fredagar kl. 9.30 – 11.30. Ring och boka eller smsa om annan tid är bättre; 0705928878

”Lär känna hästen” är en träff på allt från 1 – flera timmar  i Träslöv, Varberg. Träffen är  för dig – gammal eller ung – som vill prova på att sköta, leda och rida. Du lär känna Vera och Levita och Lotta berättar om hästenarnas beteende, behov och användningsområden.

”Tömkörning” 4 ggr

Hästen som Hälsokraft : En kurs för dig som vill komma i balans genom hästens omsorg, 4 träffar.

Medlemmar – som har gått kurs och är kunniga att själva rida och sköta Levita och Ramona kontinuerligt (boka speciella dagar under terminen)  till självkostnadspris. Då ingår mockning och vattning, skötsel mm.

Träffarna arrangeras i samverkan med Studiefrämjandet
Boka tid med oss på 0705928878  lotta@vaxtkraft.org

 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org