Växtkraft har en liten hästverksamhet av stort värde – kan man säga. Det är två shetlandsponnyer med i verksamheten. Hästarna hjälper till i odlingarna, köra vagn och bär barn. De deltar också i terapipromenad. Tre gånger i veckan har vi träffar på gårdstunet på temat KUL-TUR. Det är en kulturell häst-upplevelse för vuxna och barn. Då kommer en del föräldrar och  för att träffas eller rida/åka häst och vagn. Det går bra att boka 15-min-turer dessa dagar på tel: 0705928878. Ni kan också droppa in. Är hästarna lediga så är de. Annars kan ni slå er ner i vår trädgård och lyssna på fågelkvitter och hönskackel – eller hoppa käpphästbana. Ta gärna med egen fika. Vi har också gårdsförsäljning av växter och hantverk.

Onsdag EM 13.30-16.30 och

Fredag FM  9.30 – 11.30.

Lördgar 10-14.

Start vid Stenhuset, Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7.

Du kan även boka enskilda stunder med hästarna – obs minst en timme. Du hyr en personal och en ponny för 300 kr/timme. 2 timmar kostar 500 kr. Går även bra för mindre grupp.

Vuxna medlemmar och de praktikanter som kommer från AF och kommunen får  lära sig sköta, rida och köra (jobba med naturvård och odlingsarbete med häst). Privatpersoner kan boka in ponnypromenad på övriga tider och medlemmar kan delta i kurser som leder till delaktighet. Vi har kamratcirklar i hästskötsel och tömkörning bl.a. Öppna Förskolan och andra grupper kan boka aktiviteter på beställning, som t.ex ponnyridning eller körning med barn till åkern. Det går också att få ha med Levita på kalas vid hönshuset, för medlemmar.

 
Ponnisarna är vana att bli skötta av små barn. Levita drar kärra och Igor kan man rida på. Vi har även körkurser för medlemmar och kunder.   
      

 

 

AKTUELLT:
DAGLÄGER för enskilda och grupper   Boka genom att ringa eller sms:a 0704-349808

”Ponnypromenad i Växtriket” 
15 minuter, 50 kr, Träslöv. Vi träffas vid Träslövsgården, Nedregårdsgatan 7. Onsdag EM och Fredagar kl. 9.30 – 11.30. Ring och boka eller smsa om annan tid är bättre; 0705928878

”Lär känna hästen” är en träff på allt från 1 – flera timmar  i Träslöv, Varberg. Träffen är  för dig – gammal eller ung – som vill prova på att sköta, leda och rida. Du lär känna Levita och Igor. Personal berättar om hästenarnas beteende, behov och användningsområden.

”Tömkörning” 4 ggr

Hästen som Hälsokraft : En kurs för dig som vill komma i balans genom hästens omsorg, 4 träffar.

Medlemmar – som har gått kurs och är kunniga att själva rida och sköta ponnierna kontinuerligt (boka speciella dagar under terminen)  till självkostnadspris. Då ingår mockning och vattning, skötsel mm.

Träffarna arrangeras i samverkan med Studiefrämjandet
Boka tid med oss på 0705928878  lotta@vaxtkraft.org

 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org