Hej. I år är det en fantastisk gröda. Gräset Frodas. Jag känner i hela kroppen hur vår odling i Nedregården, kommer att spraka om någon månad. Är entusiastisk faktisk. Jag och A gjorde en entré till odlingen som heter duga i fredags eftermiddag. Nu kan jag bara drömma om vilka konstverk och rastplatser vi kan göra runt odlingen. Där folk kan njuta. Jobba och njuta och dricka vatten. 

I sommar har vi nog en framtid med passande ponnyfoder – bara vi håller lien vass och musklerna i trim. Torka – Nej. Vatten – det ska komma sägs det. Några droppar i veckan och till helgen. Tror den trenden ska hålla. Tror. Men Så länge får vi ta det disiga morgonpasset med Levita – vår starka lilla vattendragare. I lördags hoppade ett rådjur fram från buskarna vid odlingen. Det var PAFFT – att vi var där sååå tidigt med vatten och störde morgonstunden. Just stunden i fågelkvittret och morgonens dagg är det som får mig att fortsätta kämpa. Just Att inte bara få göra något för klimatet – utan även få jobba med det och skapa gröna arbeten – en praktisk handling – är en gåva i sig. På Växtkraft växer det – i ordets dubbla bemärkelse. En av våra gröna medarbetare slutade just  – för en annan plats i solen – vilket vi är väldigt ledsna för. Men vi får ödmjukast tacka för all god hjälp som föreningen har fått av varje medarbetare som engagerat sig. Visst rycker vi in för varandra, men med semestrar och en Nedregård som växer så det knakar, så vore det roligt om platsen återigen kan fyllas med fler gröna fingrar. 

Potatislandet

Ja. Om du är en människa som trivs där vattnet möter sol. Som gillar kreativ självhushållning med ekologiska förtecken. Som verkligen vill göra något för klimatet i det lilla praktiska formatet och som har goda kunskaper om det gröna (från ekologisk sådd till förvaring med små resurser), om djur och om människors olika förutsättningar. Hör av dig till oss! Eller tipsa någon du känner. Kanske vi tillsammans skapar framtidens arbetsplats.  Vi samarbetar med AF och skapar anställningar i arbetsintegrerande socialt företagande – Djur – Natur – och kulturvård. Kontakta lotta@vaxtkraft.org eller titta förbi. 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org