Nedregården är en oas. Där andas vi in den friska luften, lyssnar på fågelkvitter och hör gruset rulla under skorna. Det har visat sig att psykisk och fysisk hälsa förbättras av närheten till djur,  natur och kulturarv. Hur kommer det sig? Jo under många många generationer har människan levt av- och från naturen. Vi känner oss helt enkelt hemma där och mår bra av att vara omringade och jord träd buskar och himmel. En stunds anda i förfädernas fotspår ger oss trygghet och hopp – och inte minst ny energi. Under senare årtionden lever alltför många helt FJÄRMADE från naturen – väldigt långt ifrån artens naturliga miljö. Allt för många har inte klarat det generantionslånga miljöombytet. Det kan yttra sig i både psykiska och fysiska svårigheter, vilket i längden ofta leder till utanförskap. Många på Växtkraft har gjort den resan – och hittat vad vi funnit i vår gröna omsorg. Vi får nu varje dag uppleva en resa till rötternas magi. Det är en lisa för själen. Vår övertygelse om naturens läkande krafter har öppnat en stor oas av återhämtning – bara ett stenkast från Varbergs city.

Växtkraft samverkar med Region Halland (vården) på olika sätt. Bl.a har vi kommit med i FaR katalogen i klass 2. Det innebär att kostnaden för 1 timmes ledarledd kör- eller ridtur eller promenad med häst i det gröna  kostar 300 kr. Vi hoppas att i framtiden kunna erbjuda detta på samma taxa som ett läkarbesök… men vi är inte där ännu… Ni kan givetvis också bara komma och ströva i omgivningen hos oss i Nedregården –  när helst ni har möjlighet.  Hjärtligt välkommen! 

Adress: Nedregårdsgatan 7, 43237 Varberg. Du bokar en tur på telefon-numret är: 070-5928878

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org