Nya livsmedelsregler från 1 januari 2019 innebär att vi behöver ta ett styrelsemöte kring hundcafé och även kring bakning samt skördefest. Då alla dessa verksamheter är mycket småskaliga ; för medlemmarnas skull – och för arbetsträningen så tyckte vi tidigare att det var viktigt att fortsätta trots att ”det kostar mer än det smakar” (ett slitet uttryck som kanske är mer relevant om man vänder på det). Tanken (verksamhetsplanen) var att vi skulle ha öppet caféet även i år vid 24 tillfällen ( 5 tim varje gång) men vad jag kan förstå efter samtal med miljö- och hälsa så är det numera förenat med avgifter och kontroller. Dessutom höjs hyran i bygdegårdens kök. . Dessa förändringar kan även gälla skördefesten och sopplunchen. Att vi lagar och bakar något för oss själva – är kanske godkänt. Svar väntas från livsmedelsverket. Men ej för allmänheten i alla fall. Jag tolkar det som att man i förlängningen vill få bort alla småskaliga företeelser gällande mat osv då reglerna är till förmån för de som har storskalighet på sin agenda.  Då vi ej kan stå med vare sig dyra kylanläggningar eller torkanordningar – pga att det kostar mer än vad folk köper av oss så …. Vi behöver diskutera det ordentligt innan vi fortsätter och därför tas verksamheterna bort från hemsidan just nu. Kom gärna med synpunkter på vår Facebooksida. Växtkraft-en ideell förening i hållbar utveckling. 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org