I år var det en fin timing från att Johnny hade plöjt till att vi började harva och så. Ramona har blivit allt mer stabil och tar det tyngsta och sedan kommer lilla Levita och harvar lite på ytan. Det har varit soligt  i år och jorden var lätt att komma igenom. Nu det är ju ganska mycket kvickrot som måste upp – kvickt – när det är torrt. Å det har fungerat ganska bra i arbetslaget att pula ner fröna strax därefter. Som vanligt har vi satt solrosor. (Ett frö ger 100 frön…) en fantastisk blomma som bin, humlor och fåglar behöver. Vi har inte uppfunnit något bra vattensystem än, så vi har valt sådana grödor som inte kräver särskilt mycket vatten. Det är jordärtskockor och potatis och solros framför allt. I år finns några särskilt odlingsintresserade hos oss och då blir det även lite extra turer för Levita med vatten – så att deltagarnas små frön slår rot i rabatterna. 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org