Hejsan! Nu har vi börjat att planera för odlingsarbetet på Växtkraft. Vi har beslutat att endast odla grödor som inte kräver så mycket bevattning i åkern – såsom; solros, potatis, havre och korn samt majrova. Övriga grönsaker och kryddor samt blommor ska vi ha vid hönshuset. 
Alla medlemmar som vill odla kontaktar Lotta för vidare planering och mötestid. Troligtvis träffas vi på torsdag em. alternativt söndag em. Vi kan också ha små grupper. En grupp med Falkenbergsgrabbar har börjat förodla i hemmet. De har också varit på Byggmax för att tigga virke till odlingslådorna. Deltagare från arbetsgruppen på vardagarna har börjat med att förodla. En deltagare som är intresserad av snickeri kommer att hålla i arbetet med odlingslådorna. 

Vi kommer att tillverka lite högre odlingsbäddar – i maghöjd – så de som har rörelsebegränsningar ska ha vissa möjligheter att nå odlingsbäddarna från gångvägen vid hönshuset. Det vi använder är spillvirke och pallmaterial samt även den sly som vi nu tar ner från hagarna. 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org