Okategoriserade

Nu nalkas årsmötet. Vi samlas i lokalen Nedregårdsgatan 7 – torsdagen den 15 februari kl. 18. Växtkraft  bjuder på lättare ekologisk kvälls-förtäring. Personalen visar bilder från året som gått.  Alla medlemmar har rösträtt. Dagordning visas på hemsidan inom kort. Medlemskap kostar 140 kr för familj/år och 60 kr för enskild. Det kan betalas kontant på mötet eller på bankgiro 558-0980. Skriv namn och telefon på talongen. 

Vi ser fram mot ett fint 2018! Välkomna!!!!

the ocean

Nu välkomnar Levita er medlemmar på ekologisk jullunch den 7 dec. Det är knytkalas. Kom med något ekologiskt och/eller närproducerat – före kl. 12. Vi börjar äta och umgås vid 12. Du kan ta med dig frukt, nötter, sill eller något bröd eller smör eller grönsak. Vad du vill – bara det är ekologiskt och/eller närproducerat. 

 

 
Anmäl ditt deltagande genom sms till Lotta: 0704349808.  Mitt på dagen har vi jullunchen och det är alkoholfritt. Alla tar med något ekologiskt till julbordet. Växtkraft står för basmaten såsom potatis och kålrotspytt, vitkålssallad och risalamalta och vi har även jordärtskocksoppa och något bröd upptill. Välkommen!!!  
   

Medlemmar, medarbetare och anställda är välkomna till utbildning i socialt företagande! Vi har startat med Lina från Coompanion som ledare och har haft olika teman i september och oktober, men du kan hänga på då det är olika teman. L8 som har gått utbildningen tidigare gör soppa med Tommy m.fl. Det blir soppa och fika efteråt i bygdegården alltså. Välkommen till lokalen tisdagar i november kl. 9-11.

Följande datum i del 1 2017:

14 nov: Kommunikation,

5 dec: Demokrati och styrelsearbete,

12 ec Affärsutveckling och uppstart. 

Tillväxtverket finansierar utbildningar även i ekonomi och personalutbildning.

Kontakta Lotta om du vill vara med! 

Hej alla hästbitna!!! 😥  🙂  😛  😎  👿  😯 

OBS! Överrasking på Höstlovet! 🤣🤣🤣🤣
 Boka med Susan för höstlovsdagar: 072-7329615 (nu på fredag – vanlig bokning m L8)

Nu på hästlovet — förlåt— Höstlovet så blir det lite överraskningar. Tjejerna har bestämt att de vill ha Halloween-tema på måndagens ponnypromenad 9.30-11.30. Så du som kommer får gärna klä ut dig. Ev är det någon av våra hantverkare som kan överraska med pumpor???
Sedan på Fredagen vill Susan visa Westernridning och låta den som vill prova rida i Cowboysadel – mot vanlig kostnad 50 kr/kvart. Välkomna!

 

 

 

Medlemmar, medarbetare och anställda är välkomna till utbildning i socialt företagande tisdag 17 oktober kl. 9-11. 

Tillväxtverket finansierar utbildningar även i ekonomi och personalutbildning.

Anmäl till Lotta. 

Välkommen till vår skördefest den 30 september mellan kl. 10-14. 

Medlemmar som vill hjälpa till att sälja eko-grönsaker eller fika kontakta Lotta för samordning. 

Här är några bilder från förra årets fest! 

 

 

 

 

Medlemmar! Nu får vi organisera en resa till Ängås trädgårdar – ett socialt företag i Västra Frölunda. De har odlingar och gårdsbutik. De startade med en enkel spade i en ryggsäck på ett igenvuxet område…. 

Dag: Onsdag 23 augusti. Tid: 9.15 vid parkeringen Träslövsgården. Vilka följer med? Vilka kan köra? milersättning givetvis. Detta är givetvis kostnadsfritt. Men vill du köpa något i gårdsbutik så får du ta med egna pengar. 

http://vagenut.coop/vara-foretag/vagen-ut-tradgard

 

Nu i sommar välkomnar vi till projekt Grönt Ljus – för allas hälsa!

Vi vill visa att naturen är en gratis resurs för hälsa och välbefinnande. Både psykiskt och fysiskt. Vi vill  låta dig som kan vara med – lära känna våra djur och vad man kan göra i Nedregårdens gröna miljö.

Projektet finansieras av Region Halland genom Varbergsnämnden.

Projektet vänder sig till Barn/unga med NPF och deras föräldrar.

Du som vill vara med blir guidade av vår personal och våra djur i Nedregården. Du får kommunicera med djur och uppleva det gröna ljuset. Vi träffas vid hönshuset Nedregårdsgatan 7 i Varberg och vistas ute en halv dag i veckan under hela sommaren.

För mer info. Kontakta Lotta på tel: 0704-3349808

 

På Växtkraft tar vi del av naturens resurser. Allt som växer runt omkring oss ger oss och djuren kraft till nästa år.

Lilla Levita är allas favorit. Hon är vår arbetshäst, gosponny, ridhäst och körhäst samt terapihäst. Världens bästa 24-åring

 

Små busiga kaniner kan du gosa med

Här är Peggy vår kära kyckling som föddes i maj

 

Här vid hönshuset i Nedregården brukar vi träffas

Hunden Rocky brukar jobba hos oss som sällskapsherre

 

 

 

En av våra medarbetare efterlyser medlemmar som vill samköpa ekologiska specerier.

Bio Food kan ordna samköp

 
   Kontakta Anastaious för prislista och  mer information

 

medlemmar är välkomna till växtkraft måndagar från kl 13.30. vi kör en gratis odlingscirkel i samverkan med Studiefrämjandet. Potatislandet
   

 

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org

Bildspel