Okategoriserade

Månadens bild januari 2021 är Shetlandsponnyn en av världens minsta hästraser.
Vill du veta mer, besök vaxtkraft-varberg.se och välj månadens bild 2021.
Från oss ”Vardags-Nissar” på Växtkraft till Er Alla! God fortsättning och ett Gott nytt år!!!
Det är många år sedan rälsbussen och ångloken passerade Nedregårdens banvall i Träslöv.
Vill du starta en historisk rundtur med start 1869 så går du till vaxtkraft-varberg.se och klickar dig in under ”Banvallen”

Idag på den årliga jullunchen (som blev julmys ute) invigdes Friggeboden på vårt gårdstun! Vi tackar Sparbankstiftelsen för gåvan som gjorde det möjligt att bygga och snickarna Christer och Bengt. Vi ser stugan som en hantverksbod med både redskap och kreationer med kulturarvet i fokus.

Friggeboden invigdes


Julkrans är månadens bild.
Vill du lära dig att göra din egen julkrans, så följer du länken vaxtkraft-varberg.se/december. Det är en nya sida där vi presenterar månadens bild, historiska händelser/skrock, intervjuer samt gamla som nya bilder från Nedregården i Varberg.

Pumpan är månadens bild.

Är du nyfiken på att veta mera om pumpan eller att förgylla november med en god pumpasoppa med nybakade pumpabaguetter så följer du länken vaxtkraft-varberg.se/november. Det är en nya sida där vi presenterar månadens bild, historiska händelser/skrock, intervjuer samt gamla som nya bilder från Nedregården i Varberg.

Vill du nu i halloweentider lyssna till intervjun med Lennart Svensson som berättar om de magiska och mystiska häx/markvastarna på Nedregården så följer du länken vaxtkraft-varberg.se/haxkvast

På hösten är det särskilt mysigt att promenera i Nedregården med våra ponnies. Bladen skiftar färg för varje dag. Lugnet lägger sig i gräset. Lite frusna kanske vi är i början, men när vi kommer igång under lövverket och i den friska luften så börjar blodet pulsera och värmen kommer. Ponnierna är tacksamma att få se sig omkring. Männniskorna är tacksamma för sällskapet.

Nu är det dags igen – alla medlemmar!! Kajsa kommer till oss – onsdagen den 14 oktober kl. 13-16. Vi träffas i bygdegården – där vi kan hålla goda avstånd.  I sin dokumentportfölj ”Utbildning inom Socialt företagande” plockar hon nu fram en halvdag med ”Kunden i fokus”. Du medlem som är intresserad av att vara med – kontakta Lotta på sms. 0704349808.

Vi bjuder på något ätbart!!!

Kajsa Vik, utbildare från Coompanion Kajsa har följt Växtkraft som rådgivare  inom arbetsintegrarande socialt företagande- sedan embriot 2011. 
Alla ni som trotsade det ostadiga vädret och gjorde Skördefesten till en riktigt rolig dag. Speciellt tack till Strömmareds äppelodling som traditionsenligt levererade äpplen och pumpor, Tångagård för deras idoga arbete och service för ekologiska grönsaksinköp och inte minst Gröna lådan för deras barnvänliga underhållning. Familjens hus och deras besökande familjer hade också fått upp ögonen för vår kulturpromenad med Studiefrämjandet ”i skördetid” Jättekul säger vi alla medlemmar och anställda som jobbade och firade skörden samtidigt 🙂
   
Välkomna till skördefesten lördag den 26 september på gårdstunet. Vi startar kl. 10 och slutar vid 14. Vi köper in grönsaker från eko-odlingar och säljer lite av vårt eget med. 
kl. 10: Kulturpromenad ”solrosornas september”  Häst och vagn
kl. 11: Sång och musik  Gröna lådan  Fika och försäljning
Arr: Växtkraft Studiefrämjandet till kl. 14
Alla som vill hjälpa till kontakt Lotta 0704349808

På Naturligt Vis

Kontakt

Information:
0704-349808 (Lotta)
lotta@vaxtkraft.org